• ledenHET PROGRAMMA

 

Op zaterdag:

Equiperen van de koorden, klimmen in de groeve, voorbereiden en smullen van de gezamenlijke BBQ; kampvuur en gezellig samen ouwehoeren. Er komt geen muziek, zowel de rondvraag van vorig jaar als de geluiden achteraf hebben duidelijk gemaakt dat het merendeel hier op dit moment geen behoefte aan heeft.

Gertjan komt met Canyonstore, en neemt vooral spullen mee die vooraf besteld zijn. Daarnaast kun je bij hem sets voor de Via Ferrata huren.

Overnachten is in de vorm van vrij kamperen in en rond de groeve.  Het kleine veldje links in de haakse bocht van het pad naar de groeve is gereserveerd voor de organisatie, zo zitten wij centraal en voor iedereen vindbaar. Voor mensen met kleine kinderen worden de plekken langs het pad zelf gereserveerd, zodat hun tenten binnen de slagboom en dicht bij de groeve staan voor het geval de kinderen wat eerder naar bed gaan. 

Auto's worden zoveel mogelijk buiten de groeve geparkeerd! Anders is er niet genoeg plek voor tenten.

 

Op zondag:

 

De zondag begint met ontbijt, dit wordt ingekocht door de organisatie, maar wij zijn natuurlijk niet per definitie degenen die de rommel van zaterdagavond opruimen en het ontbijt voor iedereen klaarmaken!

We klimmen nog tot ongeveer 14.00 en dan wordt er ge-desequipeerd. Hou hier rekening mee zodat er niet al 's ochtends koorden worden afgebroken en pas je vertrektijd ook hierop aan. Laat niet anderen al het opruimen doen, zowel van de koorden als het afval en dergelijke!

 

Voor meer informatie, zie ook de groeve website:   http://www.speleoviavlg.be/vlgfr/index1.html

 

 

AANMELDING / INSCHRIJVING:

 

Mail tot uiterlijk zondag 25 juni 2017 met de organisatie via deze mailadressen:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Geef duidelijk door wat je op de barbecue wenst! Het bbq-vlees is zoals altijd biologisch, de vis is duurzaam en salades worden door een aantal mensen ter plekke samen gemaakt (bij voorbaat al weer dank aan degenen die altijd meehelpen!!).

          

Stuur dus de volgende gegevens en keuzes naar de organisatie:

 

*Naam lid Speleo Nederland:......................

*Ik neem de volgende familieleden mee:............................

(indien deze gaan klimmen, ben ik daar zelf verantwoordelijk voor en zorg ik ook zelf voor de benodigde verzekering)

*100% vlees of Combi vlees & vis of 100% vegetarisch of Combi vega & vis

 

Geen inschrijving betekent in elk geval : geen eten en geen kampeerplek!

Afmelding na 1 juli of niet komen, ook met goede reden, betekent dat je toch moet betalen!! We hebben dan immers ingekocht en besteld.

En bij 65 aanmeldingen stoppen we, mensen die daarna aanmelden worden op een reservelijst geplaatst en kunnen bij afmelding van anderen alsnog komen.

 

KOSTEN:

De kosten bedragen:

- Leden Speleo Nederland € 14,00

- Niet leden € 16,00

- Kinderen t/m 12 jaar € 9,00

Geld dat overblijft, gaat  naar Speleo Limburg. Hiermee wordt een leuke maandelijkse bijeenkomst of andere activiteit bekostigd.

Betaling gebeurt door het geld over te maken naar John van Soest ,

Iban BE25 3770 7257 0282 (BIC BBRUBEBB), onder vermelding van de naam (namen) van degene(n) die aangemeld wordt (worden) en “klimweekend”.

Vorig jaar was het nogal een gepuzzel, omdat sommige betalingen gebeurden door partners waarvan wij de naam niet kennen en er dus ook niet vermeld werd voor wie de betaling was......

 

Het geld kan vanaf 15 juni overgemaakt worden (niet eerder omdat deze rekening nog voor een speleotocht gebruikt wordt), en moet uiterlijk 25 juni op de rekening staan!

 

 

KORTE ROUTEBESCHRIJVING:

Limburgers: A2 Maastricht – Luik - Namen (E42) - Dinant (E411). Afslag Philippeville (N97), vlak vóór Philippeville richting Givet (N40).

Hollanders: Vanaf Antwerpen via Brussel en Charleroi, en dan over de N5 naar Philippeville. Afslag Philippeville, de N97 (richting Dinant) volgen om het stadje heen, en dan de N40 richting Givet.

Allen: In Villers le Gambon rechtsaf richting Merlemont, dwars over fabrieksterrein rijden en alsmaar rechtdoor. In bocht parkeren bij de ingang naar de groeve.

 

WAT MOET JE MIMIMAAL MEENEMEN:

Tent, slaapzak, slaapmatje, campingstoeltje/tafeltje, hoofdlampje, water om te drinken en je te wassen, pleepapier en toiletspullen, mok, bord, bestek, (fris)drank, lunchpakket voor zaterdag, klimspullen en helm.  En hout voor het kampvuur!

Voor de Via-ferrata, denk aan je klettersteigset en aan de Tandem (Blauwe of Gele).

 

Tot op het klimweekend!

Dennis, John en Jolanda

Technische/organisatorische Details:

 • Er wordt géén Petzl Stop afdaler of gelijkaardig apparaat gebruikt, deze leveren bij verkeerd gebruik beschadiging aan koorden op en voor de algemene veiligheid kunnen we ons dat niet permitteren. Het klimweekend is niet een activiteit waar zo'n afdaler voor bedoeld is;
 • Kinderen en partners klimmen volledig op de verantwoordelijkheid van het lid dat ze meegenomen heeft. Deze zorgt ook voor de verzekering en voor het juiste materiaal;
 • Er komen steeds meer mensen op vrijdag.. Hou rekening met het  bovenstaande over de kampeerplaatsen en met het feit dat er ook op zondag genoeg mensen moeten zijn om de boel op te ruimen, te desequiperen etc. Ook wordt aan iedereen gevraagd om bij het verlaten van het klimweekend, afval mee te nemen en dit in het dorp in een container te dumpen. Als de laatsten opeens geconfronteerd worden met een hele stapel vuilniszakken, wordt het moeilijk dit nog in de al overvolle auto's te krijgen;
 • Het equiperen en desequiperen gebeurt zoals altijd door de aanwezigen, maar bij voorkeur wel door mensen die hier voldoende ervaren en kundig voor zijn. Als je wilt kennismaken met equipeertechnieken, zoek dan een ervaren equipeur om samen een stelling uit te hangen en van hem/haar te leren.
 • De contactgegevens van   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   
   
      Augustus 2017
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
21
22
23
24
25
26

   

Facebook Speleo streams