35 jaar Speleo Nederland, ALV Zeeland

2 April: Het is 12u ik ben klaar met werken, ik haast me naar Sittard om mijn spullen + vrouw op te halen. Tegen 13u rijden we richting Zeeland, de reis verloopt goed tot aan de Vlaketunnel(30min file rijden). We komen nog net optijd om mee te doen aan de Pierk competitie.

We zitten in de ploeg van Jan Theunissen, Henk Theunissen, Paul van Zandvoort en Charles Schaap, we vertrekken met de auto richting Burg Haamstede en komen uit in Zeepeduin. Van Marcel kregen we een lijst met coördinaten en een stuk van een puzzel?

We lopen met de GSP naar de eerste coördinaten, al snel komen we aan bij onze 1e opdracht.
Met de handen aan elkaar geknoopt een bunker in op een ander deel van de puzzel te zoeken. Al snel vinden we de puzzelstukken, we maken handboeien losen en bekijken de bunker nog even.

Op naar de volgend coördinaten, we woelen ons een weg door het zand. Onder weg komen we nog een tal gehoefde tegen… We komen op punt 2 aan en zonder opdracht krijgen we weer 2 puzzelstukken, het is nu duidelijk dat we een topo van de Haquin hebben! Opdracht voltooid, we keren terug naar Ellemmet voor een heerlijk aperitiefje.

18:10 we worden aan tafel geroepen, het ruik heerlijk. De Indonesische rijsttafel ziet er geweldig uit. Na een uur klinkt er een luid aplaus voor de koks voor het heerlijk eten.
Na een bak koffie begint Geert De Sadelaer aan zijn lezing over de “Exploratie La Grotte de la Fosse aux Ours” Geert verteld in geur en kleur over de Ours. We zullen in de toekomst zeker eens een bezoek brengen aan deze mooie Spelonk.

Nadat alle stoelen aan de kant zijn geschoven kan het feest beginnen, al snel komen de mensen met de dansschoenen de vloer op! Ook de tap met het goud gele lekkernij vloeit rijkelijk.
In de ruimte ernaast is er plaats voor een rustig gesprek, al snel komen de oude koeien uit de sloot, zelf zeldzame video’s werden er vertoond.
1:30u zoeken we ons bedje op.

3 April: Na een het ontbijt vertrekken we richting de Pijler van de Neeltje Jans. We kleden ons om op de parkeerplaats van de Neeltje Jans, we gaan met een trek-boot naar de pijler. Aangekomen op de pijler kan het feest beginnen.
Eerst via de staalkabel om de pijler heen, naar boven om te genieten van het uitzicht. Brrr de wind is niet echt relex, dan maar afdalen in de pijler. Weer naar boven en aan de buitenzijde weer naar onder. De canyoning uitleg is afgelopen, het word iets drukker op de pijler. Ik klim nog 2x omhoog en ja hoor daar is de zon! Er zijn een paar mensen bezig met het spannen van een touw van de pijler naar het strand, helaas blijkt naar een paar pogingen niet mogelijk. Na nog wat foto’s maken gaan we met een paar man retour met de trek-boot naar het vaste land.

We kleden ons om en namen afscheid van de mensen die er nog zijn. Tegen 17:30u komen wij aan in Limburg.

Het was weer een zeer leuk, gezellig en geslaagd weekend. Iedereen bedankt die mee heeft geholpen met organiseren en tot volgend jaar.

Groeten Dennis

Tagged .