• MySpeleo

Update 30 oktober 2021: Grotbezoek in Europa weer mogelijk.

Grotten in Europa

Grotten in bijna alle Europese landen is weer mogelijk. De Nederlandse overheid heeft de reisadviezen voor de Europese landen goeddeels zodanig aangepast dat reizen  weer kan, maar dat men waakzaam moet blijven voor besmetting.

Nu het reisadvies is aangepast kunnen Speleo Nederlanders de Europese grotten en klimrotsen/groeves weer bezoeken, kunnen er weer sleutels voor afgesloten grotten worden geleend bij de sleutelbeheerders en kan er ook weer materiaal voor activiteiten in grotten en op klimrotsen/groeves worden uitgeleend.

Reizen naar België

  • Vanaf 30 oktober 2021 heeft Nederland kleurcode rood. Reizigers vanuit Nederland naar België hoeven niet in quarantaine als ze een coronabewijs hebben. Dit betekent:
    • een digitaal coronacertificaat met volledige vaccinatie (minimaal 2 weken oud), of; 
    • een recente negatieve PCR-test die niet ouder is dan 72 uur voor aankomst in België (bij verblijf van minder dan 48 uur is er geen test nodig) of;
    • een herstelcertificaat van een positieve test op COVID-19 die maximaal 180 dagen geleden is afgenomen. Het herstelcertificaat moet minimaal 11 dagen oud zijn op het moment van aankomst in België.
  • Blijft je langer dan 48 uur? Vul dan binnen 48 uur voor aankomst in België het Passagier Lokalisatie Formulier in. 
  • Kinderen tot 12 jaar hoeven niet getest te worden.

België heeft nu de kleurcode geel. Bij terugkeer vanuit België naar Nederland moet u een coronabewijs kunnen laten zien.

Coronamaatregelen

Let op! In verschillende landen gelden nog wel (beperkte) coronamaatregelen en mogelijk zullen deze met het aanbreken van de herfst en de winter hier en daar weer worden aangescherpt. Stel je op de hoogte voordat je afreist en houd je aan de maatregelen zoals deze in het gastland gelden.

Kijk voor de geldende coronamaatregelen in de Europese landen op de overzichtelijke website van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/reiswijzer of de website van de overheid:  https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen .

24
juli
Université Savoie Mont Blanc, site de Technolac, 28 avenue du lac d’Annecy, 73370 Le Bourget-du-Lac, Frankrijk

DMC Firewall is a Joomla Security extension!