• MySpeleo

Speleo Nederland – Vereniging voor Nederlandse Speleologen

De Nederlandse Speleologen zijn verenigd in de vereniging Speleo Nederland. Deze landelijke vereniging is opgericht in 1976. De vereniging zorgt ervoor dat haar leden samen activiteiten op het gebied van de speleologie kunnen ondernemen. Hiertoe behoren ook aanverwante sporten zoals, grotduiken en canyoningen.

Speleo Nederland is geen vereniging met een wekelijkse bijkomst. De leden ontmoeten elkaar bij de activiteiten die door en voor leden worden georganiseerd. Hierbij valt te denken aan introductietochten, cursussen en meerdaagse kampen.

 

ORGANOGRAM SPELEO NEDERLAND: 

 

Voor de leden is het beoefenen van de speleologie een vorm van recreatie of hobby. Bij de één gaat het om interesses voor de sportieve activiteit, voor de andere meer om de wetenschappelijke kant, of juist om beide. Bij de wetenschappelijk kant zijn leden geïnteresseerd in het ontstaan van grotten, het leven in de grot en de overblijfselen van vroegere bewoning door dier en mens. Speleologie is namelijk ook de tak van de aardwetenschappen die zich bezig houdt met de studie van grotten.

Wil je meer weten over hoe grotten ontstaan en welke dieren je er kunt tegenkomen? Klik dan hier.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd